Φορτοταξί - Μικρομεταφορές

Έχετε ακούσει συχνά τον όρο Φορτοταξί τώρα τελευταία ειδικά, που ο κλοιός γύρω από τις τσέπες μας στενεύει.

Το Φορτοταξί είναι συνώνυμο των μικρομεταφορών και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται κάποιος που δεν θέλει να πληρώσει μια περιουσία ή να κουραστεί και να αγχωθεί υπερβολικά για να μεταφέρει ένα τραπέζι ή μια τηλεόραση π.χ.

Το Φορτοταξί είναι φορτηγό δημόσιας χρήσης (ΦΔΧ) μικτού βάρους μέχρι οχτώ (8) τόνους και με άδεια διενέργειας ενδονομαρχιακών μεταφορών. Η επίσημη ονομασία των φορτοταξί είναι «νομαρχιακά ΦΔΧ» ή «φορτηγά νομαρχιακών μεταφορών» (πρβλ. κείμενα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μικρών Φορτηγών Αυτοκινήτων ΔΧ).

Η νομοθεσία με την οποία εισήχθη το φορτοταξί στην Ελλάδα είναι αφενός μεν το Ν.Δ.531/1970 «Περί αντικαταστάσεως ζωηλάτων οχημάτων, πόλεων, διά φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως» (με τον νόμο αυτό αντικαταστάθηκαν τα κάρα σε πόλεις άνω των 40.000 κατοίκων με ελαφρά ΦΔΧ νομαρχιακών μεταφορών), αφετέρου δε ο Ν.1073/1980 «Περί αντικαταστάσεως των κυκλοφορούντων τριτρόχων φορτηγών οχημάτων δημοσίας χρήσεως (μοτοσυκλεττών) διά φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων» (με τον νόμο αυτό αντικαταστάθηκαν τα τρίκυκλα με ελαφρά ΦΔΧ νομαρχιακών μεταφορών).

Οι μικρομεταφορές με τη συγκεκριμένη μέθοδο, επειδή είναι άκρως στοχευμένες σε ένα ή λίγα παραπάνω αντικείμενα, είναι και οικονομικές σε σχέση με την κλασσική μέθοδο του μεγάλου φορτηγού.

Οι φθηνές τιμές και η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της χρήσης ενός Φορτοταξί.

Η εταιρεία Φορτοταξί & Μικρομεταφορές εξυπηρετεί τις παρακάτω περιοχές της Αττικής